“... Η κατασκευή χαρτών είναι μία από τις αρχαιότερες δραστηριότητες του ανθρώπου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τα παλιότερα σχέδια που έχουν βρεθεί και που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χάρτες χρονολογούνται ακόμα και 30.000 χρόνια πριν. Έχουν δε βρεθεί χαραγμένα σε σπηλιές, σε κομμάτια οστράκου ή σε κομμάτια οστών.
Ένα σημαντικότατο εύρημα της προϊστορικής περιόδου είναι ο χάρτης που βρέθηκε στον οικισμό του Τσατάλ Χογιούκ της Τουρκίας και χρονολογείται γύρω στο 7500 π.Χ.. Ο χάρτης έχει τη μορφή τοιχογραφίας, έχει μήκος περίπου 3 μέτρα και απεικονίζει τον οικισμό σε κάτοψη καθώς και ένα γειτονικό ηφαίστειο. Κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σχετικά με τον χάρτη αυτόν είναι η συμφωνία των όσων απεικονίζονται στον χάρτη με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών....” πηγή : el.wikipedia

Το γραφείο μας με τον εξοπλισμό τους συνεργάτες και την εμπειρία τους (από το τμήμα φωτογραμμετρίας δασικού κτηματολογίου και από την πολυετή ενασχόληση με το αντικείμενο), μπορεί σε εξαιρετικά μικρό χρόνο να αποκριθεί από την ποιο μικρή έως την συνθετότερη τοπογραφική ή φωτογραμμετρική αποστολή.

Οι μελέτες μας απευθύνονται σε ιδιοκτήτες αλλά και σε μηχανικούς που ασχολούνται με την έκδοση οικοδομικών αδειών ή κατασκευαστές έργων με αντικείμενα:

  • Τοπογραφικές αποτυπώσεις
  • Χαράξεις τεχνικών έργων
  • Υψομετρικές μελέτες
  • Φωτογραμμετρία
  • Χαρτογράφηση

Την εξέλιξη της μελέτης την παρακολουθείτε ανοιχτά σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα μας που έχετε πρόσβαση μόνον εσείς πατώντας στο@που βρίσκεται πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα με κωδικό που σας δίνεται. Ακόμα με την βοήθεια του Skype έχετε την οπτικοακουστική δυνατότητα επί πλέον ελέγχου σε σύνδεση με τις εργασίες πεδίου ή γραφείου για την υποβολή πρόσθετων αιτημάτων μέχρι το αποτέλεσμα να καλύπτει τις ανάγκες της τοπογράφισης.

New award

Eco friendly resort

Μuseums in Pylos

Μuseums in Pylos

Terpsithea

houses in Porto Rafti